Fulbright Post-doctoral Fellowship

Program Overview

קרן חינוך ישראל ארצות הברית מעניקה

Grant Benefits

  • $47,500 award;
  • Accident and emergency insurance for the grantee only;
  • Pre-departure orientation meeting in June;
  • J-1 visa administration;
  • A support agency in the U.S. that assists with visas, events, and networking.

Eligibility Criteria

  • Candidates must be Israeli citizens. Dual American-Israeli citizens or permanent residents of the United States are not eligible to apply.
  • Researchers who have already begun their projects in the United States or who are planning to depart Israel for the United States before July 2019 are not eligible to apply.
  • Grant recipients must depart for the United States no later than May 15, 2020.
  • The program is open to candidates who have received their doctorates within 3 years prior to the submission of applications.
  • Candidates who received the doctorate before 2015 are not eligible to apply. 
  • Candidates must be in Israel for the interviews. In addition, nominated fellows will have to be resident in Israel 4 months prior to the starting date of their fellowship in order to acquire a J1 Visa at the US Embassy in Israel.
  • A grantee who has been previously issued a J visa under Exchange Visitor Program  under the category of “professor,” “research scholar,” or “short-term scholar” of more than 6 months duration, must reside outside of the United States for at least 24 months after the end of his/her stay in order to commence the Fulbright fellowship.
  • Applicants must arrange their own institutional affiliation. An application may be submitted even if the candidate has not yet completed arrangements with a host institution.
  • The U.S. Department of State has designated the Educational Commission for Foreign Medical Graduates (ECFMG) as the sole agency authorized to sponsor alien physicians for internship, residency and specialized clinical training in the United States. Fulbright grantees cannot simultaneously be sponsored by ECFMG; therefore, proposals for medical research involving clinical training, patient care or patient contact cannot be approved under the Fulbright Program.
  • Prior to activation of the grant, the candidate selected must give proof of having obtained adequate financial support for his/her stay in the United States.
  • Holders of tenured or tenure-track positions are not eligible to apply.
  • In order to be eligible for a J1 visa, the selected candidate must give proof of completion and approval of his or her Ph.D prior to the intended starting date of the fellowship. In addition, the candidate must provide proof of acceptance as a post-doctoral research fellow at a recognized research institution in the United States. Failure to do so will result in cancellation of the offer of a fellowship and transfer of the award offered to another candidate.
  • Candidates must be in good health. The selected applicant will be required to submit a Medical History and Examination Report before the grant can be activated.
  • Prior conviction or current indictment for a felony may result in disqualification.
  • Applicants will be considered without regard to race, religion, gender, age, and/or physical impairment.

Evaluation Criteria

  • Academic excellence is the primary criterion for the evaluation of candidates.
  • Preference will be given to projects expected to bring particular benefits to Israel and the United States.
  • Preference will be given to candidates who have received their doctorates within two years prior to the presentation of their applications.
  • English language proficiency is an important evaluation criterion.
  • Leadership qualities are an important evaluation criterion.
  • Since the aim of the Fulbright Program is to foster cultural understanding between the US and Israel, preference will be given to applicants who have not had a substantial recent academic experience in the United States or another English-speaking country.
  • Preference will be given to candidates who have not had previous Fulbright grants.
  • Demonstrable ambassadorial skills required to promote mutual understanding between the United States and Israel is an important evaluation criterion.
  • Fulbright Scholars serve as cultural ambassadors and should be prepared to speak about their countries, cultures and research to academic and community groups.

Conditions of Award

  • Funding is for one year only. Grantees who wish to extend their visit must arrange for funding for the remainder of their stay in the United States.
  • The grantee is responsible for making his/her own travel arrangements in compliance with the Fly America Act.
  • The grantee must travel on a J-1 Exchange Visitor visa sponsored by the Fulbright program.
  • Grantees must receive appointments as "Postdoctoral Fellows," and not as lecturers or any other position.
  • While on the Fulbright grant, grantees may teach no more than a course per semester/quarter.
  • Upon the conclusion of the one-year Fulbright funding period, the grantee must arrange for transfer of visa sponsorship from the Fulbright program to his/her American host institution.
  • Current visa regulations limit the stay of J-1 scholars to five years. Limited extensions of the visa may be granted by the visa sponsor or by the State Department.
  • It is a condition of the visa that after completion of their Fulbright program, including any transfer of visa sponsorship, grantees must return to Israel and reside in the country for two years before being eligible to immigrate to the US, to take up permanent residence there, or to enter the US with a work permit. The purpose of the two-year home residency requirement is to ensure that exchange visitors return home and fulfill the exchange objectives of the Fulbright program.
  • Two years must pass from the completion of the grantee’s Fulbright program or any visa transfers before the scholar will be permitted to return to the US as the holder of a J-1 visa in the professor/research scholar category.
  • The above restrictions do not apply to re-entry to the United States as the holder of a J-visa in another category (short-term scholar, specialist, international visitor), or as the holder of a student or tourist visa.
  • Dependents of grantees will enter the US as holders of J-2 visas. Only individuals who have a marriage certificate may apply for a J-2 visa. Many conditions applying to the grantees as holders of J-1 visas, such as the two-year home residency requirement and other restrictions, also apply to the holders of J-2 visas.
  • Unless they have received a waiver of the two-year home residency requirement, Fulbright Scholars holding J-1 visas are ineligible to change their status from J-1 to J-2 while in the US. Similarly, accompanying dependents who possess J-2 visas are ineligible to change their status from J-2 to J-1 while in the US, unless they have received a waiver of the home residency requirement.
  • Awards cannot be deferred to the following year. Awards must be taken up no later than May 15, 2020.

The Interview Process

The most highly-ranked candidates will be invited for an interview in Israel. All interviews are held on the same day. In order to be considered for an award, applicants must be available for interview in person on the date fixed by USIEF.

The Foundation reserves the exclusive right to determine, within the framework of applicable law and regulations, the qualitative standards for the evaluation of applications.  The Foundation is not under any obligation to provide the reasons for its decisions regarding the allocation of Fellowships.

Timetable for 2019/2020

 

Earliest date for submission of applications August 01, 2018
Final deadline for submission of applications December 01, 2018
Academic referees review applications December 2018-January 2019
Interview of finalists February 2019
Candidates notified of results February 2019
J. William Fulbright Foreign Scholarship Board approves grants March-April 2019
Awards commence July 2019

שאלות נפוצות

האם מותר לבן/בת זוגי לעבוד או ללמוד בתקופת המלגה שלי?
כן. אחרי הגעתו לארה”ב, זכאי בן משפחה (בעל אשרת כניסה לארה”ב מסוג J-2), המתלווה למלגאי (בעל אשרה מסוג J-1, המונפקת למשתתפים בתכנית לחילופי סטודנטים וחוקרים), לבקש מהרשויות האחראיות אשרת עבודה או לימודים.
האם אני יכול להפעיל את המלגה שלי עוד לפני 1 ביוני בשנה שבה המלגה מוענקת לי?
לא. לפני שהיא יכולה לשלם את מענקיה, על קרן חינוך לקבל את אישורה של ההנהלה הציבורית של תכנית פולברייט העולמית לרשימת המועמדים שנבחרו על ידיה. אישור זה מתקבל לא מוקדם מחודש מאי.
האם הקרן תסביר לי למה לא הוענקה לי מלגה?
לא.כל שנה מספר המועמדים בעלי כישורים והישגים מתאימים עולה בהרבה על מספר המלגות, ולא ניתן לפרט ולנמק לכל אלה שלא נבחרו את הסיבות לכך.
טרם התקבלתי על ידי ואוניברסיטה אמריקאית, וכנראה לא אקבל תשובות לבקשות שלי להתקבל לפני מרס. האם מותר לי להגיש מועמדות?
כן. במועד הגשת בקשות לקבל מלגות פולברייט רוב המועמדים טרם קיבל תשובות מהמוסדות האמריקאים שאליהם פנו. אם תוזמן על-ידי הקרן לראיון ותצליח בו, תוצע לך מלגה בתנאי שתתקבל על-ידי מוסד אמריקאי מוכר.
איזה ציונים דרושים כדי לענות בדרישות של תכנית פולברייט?
ציון-סף מינימלי נקבע עבור הגשת מועמדות למלגות ללימודי תואר שני. בתכניות לדוקטורנטים ולחוקרים בתר-דוקטוריים, יש מועמדים רבים על כל מלגה, ולכן יקשה על מועמדים שאין להם ציונים גבוהים מאוד לזכות במלגה.
האם מלגות פולברייט מיועדות למעוניינים לקחת חלק בסמינרים ובכנסים המתקיימים בארה"ב ובמדינות אחרות?

סקירה כללית

קרן חינוך ארצות הברית -ישראל מתעתדת להעניק 16 מלגות בתר-דוקטורט לחוקרים העומדים להתחיל את מחקריהם בארה”ב בשנה האקדמית 2019/2018 באוניברסיטה מוכרת, במכון מחקר ציבורי או במכון מחקר פרטי הפועל שלא למטרות רווח. גובה המלגה הוא 37,500 דולר לתקופה של 9–12 חודשים.

המלגות מיועדות לחוקרים מכל תחומי הידע כולל תחומי הרפואה והסיעוד למעט אלו המושתתים על קשר קליני עם חולים או מטופלים.

הטבות למקבלי המענק:

מלגה בסך 37,500 דולר.
ביטוח בריאות למלגאי בלבד .
מפגש הכנה שיתקיים בחודש יוני ובו יקבלו המלגאים מידע שיסייע להם בתקופת שהותם בארה”ב.
טיפול בהשגת ויזת חוקר (J-1).
תמיכה מוסדית בזמן השהות בארה”ב הכוללת אירועים ורישות חברתי ואקדמי.

תנאי זכאות

על המועמדים להיות אזרחי ישראל. בעלי אזרחות כפולה, אמריקנית-ישראלית, או תושבי קבע של ארה”ב אינם זכאים להגיש מועמדות.
מועמדים לא יופלו על רקע דת, גזע, מגדר, גיל או מגבלה גופנית.
התכנית פתוחה רק בפני מועמדים שהשלימו את לימודי הדוקטורט במהלך חמש השנים שקדמו להגשת המועמדות.
מועמדים אשר קיבלו את הדוקטורט לפני 2013 אינם זכאים לפנות.
המועמדים מתבקשים להיות בישראל בשלב הראיונות. בנוסף, על המועמדים הנבחרים לשהות בישראל לפחות 4 חודשים לפני היציאה לארה”ב לצורך הגשת בקשה לויזת J בשגרירות ארה"ב בישראל.
מלגאי שקיבל בעבר ויזת J תחת הקטגוריה של “professor,” “research scholar,” “short-term scholar” לתקופה מעל 6 חודשים, לא יורשה להיכנס לארה"ב במשך 24 חודשים מתום השהות.
חוקרים שהחלו את מחקריהם בארה”ב או שמתכננים לצאת לארה”ב לפני יולי 2018 אינם זכאים להגיש מועמדות.
בעלי משרות קבועות או משרות במסלול קביעות אינם זכאים להגיש מועמדות.
חוקרים מתחומי הרפואה, רפואת שיניים, סיעוד ותחומים אחרים, שהצעות המחקר שלהם כוללות מגע קליני עם חולים או מטופלים, אינם זכאים לקבל מלגת פולברייט. בעלי תואר ברפואה שהצעות המחקר שלהם אינן מושתתות על קשר קליני כזה, המקבלים מלגת פולברייט, מנועים מלשמש מתמחים או סטאז’רים (residents or interns) בארה”ב.
על מנת להיות זכאי לויזת J, המועמד הנבחר יתבקש לספק אישור על קבלת הדוקטורט. בנוסף, המועמד יתבקש להציג אישור על כך שהתקבל לאוניברסיטה מוכרת או למכון מחקר מוכר בארה”ב כעמית מחקר בתר-דוקטורט. אי-עמידה בתנאים תביא לביטול המלגה ולהעברתה למועמד אחר.
בטרם קבלת המענק בפועל, הזוכים במענק יתבקשו לספק הוכחה כי השיגו את המימון הדרוש לשהייתם בארה”ב.
על המועמדות לדאוג למעמדם במוסד המארח. ניתן להגיש מועמדות גם אם ההזמנה למוסד המארח עדיין לא סופית.
על המועמדים להיות במצב בריאותי תקין שיאפשר להם לבצע את מחקרם. לפני קבלת המלגה יידרשו העמיתים שנבחרו לתכנית להגיש דו”ח רפואי הכולל פרטים על מצבם הבריאותי בעבר וכן תוצאות של בדיקה עדכנית.
מועמדים שהגישו בקשה פעמיים ונענו בשלילה אינם רשאים להגיש פעם נוספת.
הרשעה בביצוע עבירה פלילית או האשמה תלויה ועומדת בביצוע עבירה פלילית עלולות לגרום לפסילת המועמדות.

אמות מידה להערכת מועמדים



מצוינות אקדמית היא אמת המידה הראשית להערכת מועמדים.
תינתן עדיפות למועמדים העוסקים בנושאי מחקר בינתחומיים חלוציים.
תינתן עדיפות להצעות העשויות להועיל למחקר בישראל ובארה”ב.
שליטה בשפה האנגלית היא אמת מידה חשובה.
תכונות מנהיגות הן אמת מידה חשובה.
תינתן עדיפות למועמדים שלא השתתפו בשנים האחרונות בתכנית אקדמית בארה”ב או בארץ אחרת דוברת אנגלית.
תינתן עדיפות למועמדים שהשלימו את לימודי הדוקטורט במהלך השנתיים שקדמו להגשת המועמדות.
תינתן עדיפות למועמדים שטרם קיבלו מענק פולברייט.
מיומנויות שעשויות לסייע בקידום ההבנה התרבותית ההדדית בין ארה”ב לישראל הן אמת מידה חשובה נוספת.

תנאי המלגה

המימון הוא לשנה אחת בלבד. מימון יתר תקופת השהייה בארה”ב הוא באחריות מקבלי המענקים.
על עמיתי התכנית להתחיל במחקריהם בארה”ב לא יאוחר מ-15 במאי 2019. אין אפשרות לדחות את קבלת המענק לשנה האקדמית הבאה.
מועמדים מתבקשים להציג אישור מינוי מהמוסד המארח כ-PD fellows בלבד ולא כמרצים או חברי סגל.
במהלך תקופת הפוסט-דוקטורט, המלגאי לא ילמד יותר מקורס אחד בסמסטר.
על המלגאים לדאוג לסידורי הנסיעה באופן עצמאי בהתאם ל-Fly America Act.
על המלגאים לנסוע לארה”ב כשהם מחזיקים באשרת כניסה J-1 לאורח במסגרת חילופין (J-1 Exchange Visitor), בחסות תכנית פולברייט.
עם סיום תקופת המימון של תכנית פולברייט על מקבלי המלגות לדאוג להעברת החסות לאשרה למוסד האמריקני המארח.
התקנות הנוכחיות בנוגע לאשרות כניסה מגבילות ל-60 חודשים את שהייתם בארה”ב של בעלי ויזות J-1. עם סיום שהותם בארה”ב במעמד של אורח במסגרת חילופין, על מקבלי אשרת J-1 לחזור לארצות מוצאם ולשהות בהן במשך 24 חודשים בטרם יהיו רשאים להגר לארה”ב, לחזור אליה כתושבי קבע או להיכנס לארה”ב כבעלי היתר עבודה.
מחזיקי אשרת J-1/פרופסור/חוקר, שסיימו את תכניות הביקור שלהם ועזבו את ארה”ב, אינם רשאים לחזור אליה עם אותה אשרה במשך 24 חודשים. המגבלות הנ”ל אינן חלות מי שמבקש לחזור לארצות הברית עם אשרה מסוג אחר (אקדמאי לביקור קצר, מומחה, אורח בינלאומי) או על בעל אשרת סטודנט או תייר.
בני משפחה המתלווים למלגאי פולברייט ייכנסו לארה”ב כמחזיקי אשרת J-2. בני זוג עם תעודת נישואין בלבד יוכלו להגיש בקשה לויזת J-2. רבים מהתנאים החלים על מקבל המענק המחזיק באשרת J-1 חלים גם על מחזיקי אשרת J-2, כגון החובה לשהות בת שנתיים בארץ המוצא.
עמיתי התכנית ובני משפחותיהם, שנכנסו לארה”ב כבעלי אשרת J-1, אינם רשאים לעבור למעמד של בעלי אשרת J-2 כשהם ממשיכים לשהות בארה”ב, אלא אם כן קיבלו פטור מן החובה הנזכרת לעיל לשהות בישראל במשך שנתיים.

תהליך הבחירה



מועמדים מובילים יוזמנו לריאיון אישי שיתקיים במשרדי הקרן בתל אביב. על המועמדים להיות פנויים במועד שייקבע על ידי הקרן. הקרן שומרת לעצמה את הזכות הבלעדית לקבוע, במסגרת תקנות התכנית, את הקריטריונים להערכת המועמדים. הקרן אינה מחויבת לספק הסבר לתהליך קבלת ההחלטות באשר להענקת המלגות ובאשר לדחייה של מועמדים.

מענקי פולברייט לחוקרים בתר-דוקטוריים לוח זמנים ל-2019/2018
מועד ההגשה המוקדם ביותר 1 באוגוסט 2017
מועד אחרון להגשה 1 בדצמבר 2017
הערכת המועמדים ע"י רפרנטיים אקדמיים דצמבר- ינואר 2018
ריאיון המועמדים הסופיים פברואר 2018
הודעה למועמדים על תוצאות הבחירה פברואר 2018

אישור בחירת מקבלי המענקים ע"י מועצת מלגות פולברייט

(Fulbright Foreign Scholarship Board)
מרץ- אפריל 2018
מועד תחילת התכנית יולי 2018



טופס מועמדות

להוראות מילוי הטופס, לחץ כאן.

להגשת מועמדות, לחץ כאן.

לבירורים:

סנדי מטר:

דוא"ל Smattar@fulbright.org.il טלפון 03-517-2131 שלוחה 204.

מלגות פולברייט לישראלים
מידע וייעוץ
ספרים לרכישה במרכז EducationUSA

שאלות נפוצות
האם מותר לבן/בת זוגי לעבוד או ללמוד בתקופת המלגה שלי?
האם אני יכול להפעיל את המלגה שלי עוד לפני 1 ביוני בשנה שבה המלגה מוענקת לי?
האם הקרן תסביר לי למה לא הוענקה לי מלגה?
טרם התקבלתי על ידי ואוניברסיטה אמריקאית, וכנראה לא אקבל תשובות לבקשות שלי להתקבל לפני מרס. האם מותר לי להגיש מועמדות?
איזה ציונים דרושים כדי לענות בדרישות של תכנית פולברייט?
האם מלגות פולברייט מיועדות למעוניינים לקחת חלק בסמינרים ובכנסים המתקיימים בארה"ב ובמדינות אחרות?

מענקי פולברייט אינם משמשים למטרות אלו.
איך מגישים מועמדות למלגה?
ניתן למצוא את ההנחיות הדרושות בהודעות לגבי כל מלגה ומלגה. בכל הודעה נמצא גם קישור לטופס הבקשה. רק בקשות המוגשות On Line יתקבלו.
Print page