תוכנית הכתיבה הבין־לאומית באוניברסיטת איווה
AWARDS
פרס 1
ACTIVITY
כתיבה יוצרת
LENGTH
3 חודשים
DEADLINE
1 במרץ 2024
סקירה כללית
ההגשה נסגרה.
מטרת התוכנית היא להעניק למשתתפים סביבה מתאימה לחילופים תרבותיים; להעניק להם את הפנאי ואת המרחב הפיזי הדרושים לכתיבה, קריאה ומחקר; בנוסף, למשתתפים ניתנת ההזדמנות להקריא מעבודותיהם בפני קהל ולהשתלב בקהילה הספרותית והאקדמית התוססת באוניברסיטת איווה.
הטבות התוכנית
המלגה כוללת:
- דמי מחיה במשך התוכנית.
- מגורים באוניברסיטת איווה.
- מימון טיסה הלוך-חזור.
- ביטוח בריאות בסיסי.
- טיפול בהשגת ויזת חוקר (J-1).
- פגישת הכנה והכוונה לקראת היציאה לארה”ב.
תנאי זכאות
זכאים להגיש
- אזרחות ישראלית.
- כותבים עם פרסום משמעותי אחד לפחות (ספר, מחזה, תרגום) בשנתיים האחרונות.
לא זכאים להגיש
- בעלי אזרחות כפולה: ישראלית ואמריקנית.
- תושבי קבע בארצות הברית.
מידע נוסף
- על המועמדים להיות אזרחים ישראלים. בעלי אזרחות כפולה אמריקנית-ישראלית, או תושבי קבע של ארה”ב, אינם זכאים להגיש מועמדות.
- מועמדים לא יופלו על רקע דת, גזע, מגדר, גיל או מגבלה גופנית.
- מועמדים יכולים להיות כותבים/ות באמצע הקריירה בתחומים הבאים: פרוזה, שירה, מחזאות או תסריטאות ולהציג פרסום משמעותי אחד לפחות (אנתולוגיות, כתבי-עת, כתבי-עת ספרותיים) שראה אור במהלך השנתיים האחרונות.
- על המועמדים הנבחרים לשהות בישראל לפחות 4 חודשים לפני היציאה לארה”ב לצורך הגשת בקשה לוויזת J בשגרירות ארה"ב בישראל.
- על המועמדים להיות במצב בריאותי תקין. לפני קבלת המענקים שלהם, כל המועמדים שייבחרו לקבל מענק פולברייט יידרשו להגיש דו”ח רפואי, הכולל פרטים על מצב הבריאות של המועמד בעבר וכן תוצאותיה של בדיקה עדכנית.
- הרשעה קודמת בביצוע עבירה פלילית או האשמה תלויה ועומדת בביצוע עבירה פלילית עלולה להביא לפסילת מועמדות.
- האנשים הבאים אינם רשאים להגיש בקשה למלגה במהלך תקופה המסתיימת שנה אחת לאחר סיום העסקה או שירות:
- עובדים של נציגויות של ארצות הברית בחו"ל שעובדים עבור מחלקת המדינה של ארה"ב או הסוכנות האמריקאית לפיתוח בינלאומי. הוראה זו כוללת את כל העובדים/ות, המשולמים או שלא שולמו (כולל עובדים במשרות חלקיות או זמניות, יועצים, עמיתים, עמיתים ועובדי חוזים). הוראה זו אינה חלה על המתמחים/ות.
- אנשי ונשות צוות או חברי/ות ועדות פולברייט.
- קצינים בצבא ארה"ב המשרתים בארצות הברית או מחוץ לה, לרבות חברי/ות מועצות נאמנים או גופים ממשלתיים דומים, ואנשים אחרים הקשורים לכך. אנשים ונשים האחראים למנות או לבחור אנשים להשתתפות בכל תוכנית חילופי של הלשכה לענייני חינוך ותרבות.
- בני/בנות משפחה (בני זוג וילדים) של האנשים המתוארים בסעיפים א-ג. הוראה זו אינה פוסלת ילדים התומכים בעצמם שחיים בנפרד מהוריהם.
- שנה אחת מחושבת ממועד סיום ההעסקה או השירות ועד למועד הקובע להגשת בקשות לתוכניות לפי פרק זה.
אמות מידה להערכת מועמדים ומועמדות
- כשרונם הספרותי של המועמדים והישגיהם יוערכו על בסיס עבודותיהם שפורסמו בכתבי עת ספרותיים, עבודותיהם שפורסמו כספרים על ידי הוצאות לאור מוכרות; מחזות שהוצגו על ידי תיאטראות מקצועיים ומבוססים; סרטים וסדרות פרי עטם שהוקרנו בקולנוע או שודרו בערוצי טלוויזיה בתפוצה לאומית; וכדומה.
- שליטה בשפה האנגלית.
- תכונות מנהיגות.
- מיומנויות שעשויות לסייע בקידום ההבנה ההדדית בין ארה”ב לבין ישראל (מלגאי פולברייט משמשים כשגרירים תרבותיים ועליהם להיות מוכנים לספר על מדינותיהם, קהילותיהם, תרבויותיהם ומחקריהם לקבוצות באקדמיה ובקהילה).
- אותות הוקרה, פרסים ומענקים.
- פוטנציאל התרומה התרבותית וההשפעה לאחר החזרה מן התוכנית (משך זמן, איכות, סדר גודל).
- תינתן העדפה למועמדים שלא התנסו בהתנסות מקצועית או אקדמית משמעותית בארה”ב, או בארץ דוברת אנגלית אחרת, בשנים האחרונות.
- תינתן העדפה למועמדים שטרם קיבלו מענק פולברייט.
- הקרן שומרת לעצמה את הזכות הבלעדית לקבוע, במסגרת תקנות התכנית, את הקריטריונים להערכת המועמדים. הקרן איננה מחויבת לספק הסבר לתהליך קבלת ההחלטות באשר להענקת המלגה ובאשר לדחייה של מועמדים.
תנאי המלגה
- המימון הינו לשלושה חודשים בלבד.
- על המלגאים לנסוע לארה”ב כשהם מחזיקים באשרת כניסה J-1 לאורח במסגרת חילופין , בחסות תוכנית פולברייט.
- עם סיום שהותם בארה”ב במעמד של אורח במסגרת חילופין, על מקבלי אשרת J-1 לחזור לארצות מוצאם ולשהות בהן במשך שנתיים, בטרם יהיו רשאים להגר לארה”ב, לחזור למדינה זו כתושבי-קבע, או להיכנס לארה”ב כבעלי היתר עבודה.
- מחזיקי אשרת J-1 ,שסיימו את תוכניות הביקור שלהם ועזבו את ארה”ב, אינם רשאים במשך 24 חודשים לחזור למדינה זו עם אשרת J-1 חדשה.
- המגבלות הנ”ל אינן חלות על חזרה לארצות הברית בתור בעל אשרת J-1 מסוג אחר (אקדמאי לביקור קצר, מומחה, אורח בינלאומי), או בתור בעל אשרת סטודנט או תייר.
- עמיתי התוכנית, שנכנסו לארה”ב כבעלי אשרת J-1, אינם רשאים לעבור למעמד של בעלי אשרת J-2, כשהם ממשיכים לשהות בארה”ב, אלא אם כן קיבלו פטור מן החובה לשהות בישראל במשך שנתיים, הנזכרת לעיל.
- אין אפשרות לדחות את קבלת המענק לשנה העוקבת. על המלגאי להתחיל את השתתפותו בתכנית לא מאוחר מתאריך תחילת התוכנית.
- התוכנית איננה נותנת חסות להענקת ויזות לבני הזוג או ילדיהם של עמיתים. לכן, בני משפחה אינם רשאים להתלוות לעמיתי התוכנית לתקופת שהותם בארה”ב.
- עמיתי התוכנית יתבקשו לפעול כשגרירי רצון טוב של תוכנית עמיתי פולברייט, לשוחח על חוויותיהם עם אחרים, לפרסם את תוכנית העמיתים בין חבריהם לעבודה וללימודים ובקרב מועמדים פוטנציאליים, וליטול חלק בפגישות היכרות והכוונה עם מועמדים חדשים שיתקיימו באזורם. העמיתים יוזמנו לקחת חלק בפעילויות ובאירועים שוטפים של הקרן ומעת לעת אף ישתלבו בתהליך בחירת העמיתים החדשים.
לוח זמנים
לוח זמנים לשנת 2024
מועד תחילת ההגשות
2 בינואר 2024
מועד אחרון להגשות
2 במרץ 2024
הערכת המועמדים על ידי ועדת השיפוט
מרץ 2024
הודעה למועמדים על התוצאות
אפריל 2024
אישור הזוכים על ידי מועצת מלגות פולברייט
מאי 2025
השתתפות בתוכנית
ספטמבר-נובמבר 2024
שאלות נפוצות
יש לי אזרחות כפולה - ישראלית ואמריקנית. האם מותר לי להגיש?
לא.
האם אפשר לזכות במלגה ולבצע את מחקרי בישראל?
לא. מלגות פולברייט מיועדות למחקר בארצות הברית בלבד.
איך מגישים מועמדות למלגה?
ניתן למצוא את ההנחיות הדרושות בראש העמוד של כל מלגה ומלגה. בכל עמוד נמצא גם קישור לטופס הבקשה. רק בקשות המוגשות On Line יתקבלו.