מלגת יוברט האמפרי
סקירה כללית
ההרשמה נסגרה
תוכנית האמפרי מפגישה מומחים ואנשי מקצוע ממדינות נבחרות ברחבי העולם לשנת לימודים והתנסות מקצועית בארצות הברית. התוכנית מיועדת לדור המנהיגים הציבוריים הבא של מדינת ישראל, הנמצאים באמצע הקריירה. עמיתי התוכנית נבחרים לפי כישוריהם ולפי מחויבותם לשרת את הציבור, אם בשרות הציבורי ואם במגזר הפרטי.
התוכנית מעניקה הזדמנות ליצירת קשרים ושותפויות בין אזרחי ארה”ב ועמיתיהם המקצועיים בארצות נוספות, מאפשרת קידום והחלפת ידע והבנה הדדית בין מנהיגים מרחבי העולם.
מלגות התוכנית מוקצות על בסיס תחרותי לאנשי מקצוע בתחומים כדלהלן:
הון אנושי
פיתוח כלכלי / מדיניות ציבורית ומינהל ציבורי / מדיניות טכנולוגיה וניהולה / ניהול משאבי אנוש
זכויות וחופש
תקשורת ועיתונות / משפט וזכויות אדם / מדיניות ומניעת סחר בבני-אדם
קיימות
משאבי טבע, מדיניות סביבתית ושינוי אקלים / תכנון עירוני ואזורי / פיתוח חקלאי וכפרי
קידום קהילתי
חינוך (ניהול, תכנון ומדיניות) / ניהול ההשכלה הגבוהה / איידס (מדיניות ומניעה) /
מדיניות בריאות הציבור / חינוך בנושא שימוש לרעה בסמים ובאלכוהול (לרבות מניעה וטיפול) /
הוראת אנגלית כשפה זרה
במהלך השנה האקדמית 2026-2025, ישולבו לימודים אקדמיים מתקדמים עם התנסות מקצועית. התוכנית איננה מובילה לקבלת תואר אקדמי, אלא מיועדת לקדם את התפתחותם המקצועית של המשתתפים באמצעות פעילויות המותאמות לצרכים של העמיתים. עם סיום התוכנית, המשתתפים יקבלו תעודות מיוחדות המונפקות על ידי ממשלת ארצות הברית והאוניברסיטאות המארחות. עמיתי תוכנית Humphrey משולבים בקבוצות לפי תחומי עניין באוניברסיטאות אמריקאיות, הנבחרות בקפדנות. בשנים האחרונות התארחו העמיתים באוניברסיטאות הבאות:
American University, Arizona State University, Boston University, Cornell University, Emory University, Johns Hopkins University, Massachusetts Institute of Technology, Michigan State University, Pennsylvania State University, Syracuse University, Tulane University, University of California, Davis, University of Maryland, University of Minnesota, University of Washington, Vanderbilt University and Virginia Commonwealth University
בכל מוסד התוכנית מופעלת על ידי מתאם ויועצים המספקים תמיכה אקדמית ומנהלית. צוות התוכנית מסייע לעמיתים לעצב ולבצע תוכנית אישית המשלבת לימודים אקדמיים ופעילויות פיתוח מקצועי בנוסף לפעילות עם ארגונים ברמת הקהילה המקומית, המדינה וארגונים בינלאומיים הפועלים בארצות הברית .
במהלך שנת התוכנית, העמיתים משתתפים בסדנאות וכינוסים שמספקים הזדמנויות להיפגש עם בעלי תפקידי מנהיגות מהמימשל הפדרלי, ממימשלי המדינות, מהשלטון המקומי, מארגונים בינלאומיים, ומהמגזר הפרטי. מפגשים אלה מספקים גם פורום לדיונים בסוגיות בעלות עניין מקצועי לעמיתים.
מענקי תוכנית האמפרי מיועדים לפעילות במשך שנה אקדמית אחת. במידת הצורך, יוענק מימון להשתלמות מקדימה בשפה האנגלית.
הטבות התוכנית
המלגה כוללת:
- מלגה חודשית.
- מימון טיסה הלוך-חזור (למלגאי בלבד).
- ביטוח בריאות בסיסי (למלגאי בלבד).
- טיפול בהשגת ויזת חוקר (J-1).
- פגישת הכנה והכוונה לקראת היציאה לארה”ב.
תנאי זכאות
- אזרחות ישראלית.
- בוגרי תואר ראשון לפחות.
- ניסיון מקצועי של חמש שנים לפחות.
- בעלי אזרחות כפולה: ישראלית ואמריקנית.
- תושבי קבע בארצות הברית.
- מי שלמד לימודים מתקדמים בארה”ב במשך שנה אקדמית אחת או יותר בשבע השנים הקודמות לאוגוסט 2025.
- מי שרכש יותר משישה חודשי ניסיון מסוג אחר בארה”ב בחמש השנים שקדמו לאוגוסט 2025.
מידע נוסף
- על המועמדים שיוזמנו לריאיון להגיש ציון מבחן Duolingo English Test של לפחות 115.
- על המועמדים להיות אזרחים ישראלים. בעלי אזרחות כפולה אמריקנית-ישראלית, או תושבי קבע של ארה”ב, אינם זכאים להגיש מועמדות.
- על המועמדים להיות בעלי תואר ראשון או גבוה יותר, המוענק על ידי מוסד מוכר להשכלה גבוהה.
- עד לאוגוסט 2025 על המועמדים להשלים את צבירתן של לפחות חמש שנות ניסיון מקצועי משמעותי, שנרכש מאז קבלת התואר הראשון.
- על המועמדים להיות במצב בריאותי תקין. לפני קבלת המענקים שלהם, כל המועמדים שייבחרו לקבל מענק פולברייט יידרשו להגיש דו”ח רפואי, הכולל פרטים על מצב הבריאות של המועמד בעבר וכן תוצאותיה של בדיקה עדכנית.
- הרשעה קודמת בביצוע עבירה פלילית או האשמה תלויה ועומדת בביצוע עבירה פלילית עלולה להביא לפסילת מועמדות.
התוכנית איננה מיועדת עבור: - אנשי סגל אקדמי וחוקרים אקדמיים, שאין להם אחריות בתחום הניהול.
- מי שלמד לימודים מתקדמים בארה”ב במשך שנה אקדמית אחת או יותר בשבע השנים הקודמות לאוגוסט 2025 אינו זכאי להגיש מועמדות.
- מי שרכש יותר משישה חודשי ניסיון מסוג אחר בארה”ב בחמש השנים שקדמו לאוגוסט 2025 אינו זכאי להגיש מועמדות.
- בעלי תפקידים בעלי אופי טכני, אקדמי, או מחקרי מובהק אינם זכאים להגיש מועמדות, אלא אם הם עוסקים בתחום מניעת ההתמכרות לסמים.
אמות מידה להערכת מועמדים ומועמדות
- הישגים בולטים בשירות לציבור ויכולת מנהיגות מוכחת בפעילות למען הציבור.
- תינתן עדיפות למועמדים שעבודתם מיועדת לשיפור מצבם של קהילות ומגזרים חלשים ומקופחים
- התעניינות בהיבטי המדיניות של תחום ההתמחות של המועמד ואחריות ניהולית או אחריות לקביעת מדיניות.
- שליטה בשפה האנגלית.
- מיומנויות שעשויות לסייע בקידום ההבנה ההדדית בין ארה”ב לבין ישראל.
תנאי המלגה
- המימון מוענק לשנה אקדמית אחת. במידת הצורך, יוענק מימון לתקופה קצרה של השתלמות בשפה האנגלית. לא יינתן מימון לבני משפחה המתלווים לעמית התוכנית.
- על המלגאים לנסוע לארה”ב כשהם מחזיקים באשרת כניסה J-1 לאורח במסגרת חילופין (J-1 Exchange Visitor), בחסות תוכנית פולברייט.
- עם סיום שהותם בארה”ב במעמד של אורח במסגרת חילופין, על מקבלי אשרת J-1 לחזור לארצות מוצאם ולשהות בהן במשך שנתיים, בטרם יהיו רשאים להגר לארה”ב, לחזור אליה כתושבי-קבע, או להיכנס לארה”ב כבעלי היתר עבודה.
- מחזיקי אשרת J-1/סטודנט, שעזבו את ארה”ב לאחר שהתגוררו בה במשך שישה חודשים או יותר, אינם רשאים במשך 12 חודשים לחזור אליה בתור בעלי אשרת J-1/פרופסור/חוקר.
- אין מגבלה דומה לגבי חזרה לארצות הברית בתור בעל אשרת J-1 מסוג אחר (אקדמאי לביקור קצר, מומחה, אורח בינלאומי), או בתור בעל אשרת סטודנט או תייר.
- בני משפחה המתלווים למלגאי ייכנסו לארה”ב כמחזיקי אשרת J-2. רבים מהתנאים החלים על מקבל המענק, המחזיק באשרת J-1, חלים גם על מחזיקי אשרת J-2, כגון חובת השהות בת שנתיים בארץ המוצא.
- על עמיתי התוכנית, שנכנסו לארה”ב כבעלי אשרת J-1, לקבל פטור מיוחד כדי לשנות את מעמדם לזה של בעלי אשרת J-2, כשהם ממשיכים לשהות בארה”ב. מחלקת המדינה איננה תומכת בבקשות לקבל את הפטור הנדרש.
- רוב המוסדות המארחים דורשים שבני המשפחה של עמיתי התוכנית יצטרפו אליהם רק לאחר שלושים יום מתחילת התוכנית. רק בתנאים מיוחדים ישקלו מוסדות מארחים להרשות לעמית להביא את בני המשפחה שלו איתו כבר בתחילתה של התוכנית.
- על עמיתי התוכנית להתחיל בלימודיהם בארה”ב סביב אוגוסט 2025. אין אפשרות לדחות את קבלת המענק לשנה האקדמית העוקבת.
- עמיתי התוכנית יתבקשו לפעול כשגרירי רצון טוב של תוכנית עמיתי פולברייט, לשוחח על חוויותיהם עם אחרים, לפרסם את תוכנית העמיתים בין חבריהם לעבודה וללימודים ובקרב מועמדים פוטנציאליים, וליטול חלק בפגישות היכרות והכוונה עם מועמדים חדשים שיתקיימו באזורם. העמיתים יוזמנו לקחת חלק בפעילויות ובאירועים שוטפים של הקרן ומעת לעת אף ישתלבו בתהליך בחירת העמיתים החדשים.
תהליך הבחירה
על המעוניינים להשתתף בתוכנית להגיש את בקשותיהם לפולברייט ישראל, האחראית על בחירת המועמדים הישראלים. הפונים שידורגו במקומות הגבוהים ביותר, יוזמנו לראיון שיתקיים בישראל. כל הראיונות יתקיימו באותו היום. על הפונה להיות זמין לראיון אישי במועד אשר ייקבע על ידי פולברייט ישראל.
הקרן אינה מחויבת לספק הסבר לתהליך קבלת ההחלטות באשר להענקת המלגות ובאשר לדחייה של מועמדים. בחירתם הסופית של העמיתים תיעשה על ידי ועדות הערכה בארצות הברית, השוקלות את כישוריהם של מועמדים מכל המדינות המשתתפות.
לוח זמנים
שאלות נפוצות
יש לי אזרחות כפולה - ישראלית ואמריקנית. האם מותר לי להגיש?
לא.
האם אפשר לזכות במלגה ולבצע את מחקרי בישראל?
לא. מלגות פולברייט מיועדות למחקר בארצות הברית בלבד.
איך מגישים מועמדות למלגה?
ניתן למצוא את ההנחיות הדרושות בראש העמוד של כל מלגה ומלגה. בכל עמוד נמצא גם קישור לטופס הבקשה. רק בקשות המוגשות On Line יתקבלו.