מלגת פולברייט למצטיינים בהוראה

סקירה כללית

The Fulbright Distinguished Awards in Teaching Program for International Teachers (Fulbright DAI) brings primary and secondary school teachers to the U.S. for a semester, from Early January 2019 to mid-May 2019. Teachers pursue individual inquiry projects, take courses for professional development at a host university or institute, and observe and lead master classes and seminars for teachers and students at the host University or local primary and secondary schools.

The program brings together international primary and secondary teachers to the United States for a semester-long program, from Early January 2019 to mid-May 2019. Participants pursue individual or group projects, take courses for professional development at a U.S. host university, and observe and share their expertise with U.S. colleagues and other participants.

Fulbright DAI is a non-degree, non-credit professional development program at a U.S. university. 

Project Activities:

  • Educator training: Fulbright Distinguished Teachers take part in an intensive five-month professional development program at a US university. The curriculum includes academic coursework, leadership training, and instructional technology seminars.
  • Inquiry projects: Each participant will complete an individual or group project relevant to their education practice. Past projects covered topics such as current methodologies for teaching math, science, music, visual arts, performing arts, and English as a second language; working with special needs students; promoting civic engagement or service learning; environmental education; school management and leadership; and others that meet a critical need in the candidate's home country.
  • Field experience: Fulbright Distinguished Teachers are actively engaged with US schools. They are given opportunities to observe, co-teach, and share their expertise, building collaborative, lasting connections with teachers and students.
  • Best practice exchange: Fulbright Distinguished Teachers study and observe international best practices in education. They also share professional expertise with educators and students in the United States.
  • Civic and cultural activities: Fulbright Distinguished Teachers participate in US cultural activities such as performances, sporting events, visits to US homes, board of education meetings, and trips to notable historical sites.

 

Further information about the program is available on the program's website: irex.org/fulbright-dai

הטבות לעמיתי התכנית

  • J-1 visa support
  • Round-trip airfare to and within the U.S.
  • A Welcome Program in Washington D.C.
  • Academic program fees for participation (as auditors) in U.S. University graduate or upper-undergraduate level courses in Education.
  • Housing and meals
  • Accident and sickness medical coverage 
  • The opportunity to apply for additional funding for professional development activities that support their program while in the United States (e.g. participating in seminars and conferences)
  • The opportunity to apply for alumni small grants for alumni in good standing.

תנאי זכאות

The program is aimed mainly at current, full-time primary and secondary classroom teachers who hold full-time teaching positions in any subject area at an institution serving primarily a local population.
Guidance counselors, curriculum specialists, library media specialists, special education coordinators, administrators and others may apply if they spend at least half of their time interacting with students.
Teacher trainers, Ministry of Education officials, full-time principals or educational administrators, university faculty, private English Language tutors, and teachers from schools primarily serving expatriates are not eligible for the program.

Additional basic eligibility criteria:

  • Five years of full-time experience, or equivalent, in teaching or working with students in another capacity
    (Pre-service practicum years are not included in the five year minimum)
  • Expected service of at least five years of working in elementary or secondary education after the conclusion of the program
  • Proven track record of professional development activities and leadership, including conducting professional development activities for other teachers
  • A Bachelor’s degree or equivalent education and experience
  • Citizenship and passport of, as well as residency in, the State of Israel
  • English language skills adequate to manage coursework, develop lesson plans, and team-teach in U.S. schools
     

אמות מידה להערכת מועמדים

  • Candidates should be able to demonstrate commitment to primary or secondary education and the potential for developing long term linkages between U.S and home country schools.
  • Candidates should be able to demonstrate strong leadership potential and the potential to function well in an intensive and collaborative learning environment with teachers from around the world.
  • Candidates should be able to live and work closely with people from a variety of backgrounds and interact in a culturally sensitive way with students (minors) and colleagues in U.S. secondary schools.
  • The ideal candidates will complete and timely submit a professional-looking application, including well-articulated a thoroughly-thought-of inquiry project and essays.
  • Since the aim of the Fulbright Program is to foster cultural understanding between the U.S. and other countries such as Israel, preference will be given to applicants who have not had a substantial recent academic experience in the United States or another English-speaking country.

תנאי המלגה

  • Grantees must travel on a J-1 Exchange Visitor visa sponsored by the Fulbright program.
  • It is a condition of the visa that after completion of their Fulbright program, including any transfer of visa sponsorship, grantees must return to Israel and reside in the country for two years before being eligible to immigrate to the US, to take up permanent residence there, or to enter the US with a work permit. The purpose of the two-year home residency requirement is to ensure that exchange visitors return home and fulfill the exchange objectives of the Fulbright program.
  • No visa transfers or extensions will be given.
  • Dependents of grantees will enter the US as holders of J-2 visas. Many conditions applying to the grantees as holders of J-1 visas, such as the two-year home residency requirement and other restrictions, also apply to the holders of J-2 visas.
  • Awards cannot be deferred to future program cycles.

לוח זמנים לשנה האקדמית 2019

 

February 15, 2018 Application deadline
March-April 2018 Interviews, selection and nomination of principals and alternate candidates
May-August 2018 External application review in the U.S.
September 1, 2018 Final date of placement decision announcement
September 15, 2018 Nominees confirm acceptance of award
November-December 2018 Nominees undergo visa interviews at the U.S. Embassy
Early January 2019 Program begins

שאלות נפוצות

האם מותר לבן/בת זוגי לעבוד או ללמוד בתקופת המלגה שלי?
כן. אחרי הגעתו לארה”ב, זכאי בן משפחה (בעל אשרת כניסה לארה”ב מסוג J-2), המתלווה למלגאי (בעל אשרה מסוג J-1, המונפקת למשתתפים בתכנית לחילופי סטודנטים וחוקרים), לבקש מהרשויות האחראיות אשרת עבודה או לימודים.
האם אני יכול להפעיל את המלגה שלי עוד לפני 1 ביוני בשנה שבה המלגה מוענקת לי?
לא. לפני שהיא יכולה לשלם את מענקיה, על קרן חינוך לקבל את אישורה של ההנהלה הציבורית של תכנית פולברייט העולמית לרשימת המועמדים שנבחרו על ידיה. אישור זה מתקבל לא מוקדם מחודש מאי.
האם הקרן תסביר לי למה לא הוענקה לי מלגה?
לא.כל שנה מספר המועמדים בעלי כישורים והישגים מתאימים עולה בהרבה על מספר המלגות, ולא ניתן לפרט ולנמק לכל אלה שלא נבחרו את הסיבות לכך.
טרם התקבלתי על ידי ואוניברסיטה אמריקאית, וכנראה לא אקבל תשובות לבקשות שלי להתקבל לפני מרס. האם מותר לי להגיש מועמדות?
כן. במועד הגשת בקשות לקבל מלגות פולברייט רוב המועמדים טרם קיבל תשובות מהמוסדות האמריקאים שאליהם פנו. אם תוזמן על-ידי הקרן לראיון ותצליח בו, תוצע לך מלגה בתנאי שתתקבל על-ידי מוסד אמריקאי מוכר.
איזה ציונים דרושים כדי לענות בדרישות של תכנית פולברייט?
ציון-סף מינימלי נקבע עבור הגשת מועמדות למלגות ללימודי תואר שני. בתכניות לדוקטורנטים ולחוקרים בתר-דוקטוריים, יש מועמדים רבים על כל מלגה, ולכן יקשה על מועמדים שאין להם ציונים גבוהים מאוד לזכות במלגה.
האם מלגות פולברייט מיועדות למעוניינים לקחת חלק בסמינרים ובכנסים המתקיימים בארה"ב ובמדינות אחרות?

סקירה כללית

קרן חינוך ארצות הברית -ישראל מתעתדת להעניק 16 מלגות בתר-דוקטורט לחוקרים העומדים להתחיל את מחקריהם בארה”ב בשנה האקדמית 2019/2018 באוניברסיטה מוכרת, במכון מחקר ציבורי או במכון מחקר פרטי הפועל שלא למטרות רווח. גובה המלגה הוא 37,500 דולר לתקופה של 9–12 חודשים.

המלגות מיועדות לחוקרים מכל תחומי הידע כולל תחומי הרפואה והסיעוד למעט אלו המושתתים על קשר קליני עם חולים או מטופלים.

הטבות למקבלי המענק:

מלגה בסך 37,500 דולר.
ביטוח בריאות למלגאי בלבד .
מפגש הכנה שיתקיים בחודש יוני ובו יקבלו המלגאים מידע שיסייע להם בתקופת שהותם בארה”ב.
טיפול בהשגת ויזת חוקר (J-1).
תמיכה מוסדית בזמן השהות בארה”ב הכוללת אירועים ורישות חברתי ואקדמי.

תנאי זכאות

על המועמדים להיות אזרחי ישראל. בעלי אזרחות כפולה, אמריקנית-ישראלית, או תושבי קבע של ארה”ב אינם זכאים להגיש מועמדות.
מועמדים לא יופלו על רקע דת, גזע, מגדר, גיל או מגבלה גופנית.
התכנית פתוחה רק בפני מועמדים שהשלימו את לימודי הדוקטורט במהלך חמש השנים שקדמו להגשת המועמדות.
מועמדים אשר קיבלו את הדוקטורט לפני 2013 אינם זכאים לפנות.
המועמדים מתבקשים להיות בישראל בשלב הראיונות. בנוסף, על המועמדים הנבחרים לשהות בישראל לפחות 4 חודשים לפני היציאה לארה”ב לצורך הגשת בקשה לויזת J בשגרירות ארה"ב בישראל.
מלגאי שקיבל בעבר ויזת J תחת הקטגוריה של “professor,” “research scholar,” “short-term scholar” לתקופה מעל 6 חודשים, לא יורשה להיכנס לארה"ב במשך 24 חודשים מתום השהות.
חוקרים שהחלו את מחקריהם בארה”ב או שמתכננים לצאת לארה”ב לפני יולי 2018 אינם זכאים להגיש מועמדות.
בעלי משרות קבועות או משרות במסלול קביעות אינם זכאים להגיש מועמדות.
חוקרים מתחומי הרפואה, רפואת שיניים, סיעוד ותחומים אחרים, שהצעות המחקר שלהם כוללות מגע קליני עם חולים או מטופלים, אינם זכאים לקבל מלגת פולברייט. בעלי תואר ברפואה שהצעות המחקר שלהם אינן מושתתות על קשר קליני כזה, המקבלים מלגת פולברייט, מנועים מלשמש מתמחים או סטאז’רים (residents or interns) בארה”ב.
על מנת להיות זכאי לויזת J, המועמד הנבחר יתבקש לספק אישור על קבלת הדוקטורט. בנוסף, המועמד יתבקש להציג אישור על כך שהתקבל לאוניברסיטה מוכרת או למכון מחקר מוכר בארה”ב כעמית מחקר בתר-דוקטורט. אי-עמידה בתנאים תביא לביטול המלגה ולהעברתה למועמד אחר.
בטרם קבלת המענק בפועל, הזוכים במענק יתבקשו לספק הוכחה כי השיגו את המימון הדרוש לשהייתם בארה”ב.
על המועמדות לדאוג למעמדם במוסד המארח. ניתן להגיש מועמדות גם אם ההזמנה למוסד המארח עדיין לא סופית.
על המועמדים להיות במצב בריאותי תקין שיאפשר להם לבצע את מחקרם. לפני קבלת המלגה יידרשו העמיתים שנבחרו לתכנית להגיש דו”ח רפואי הכולל פרטים על מצבם הבריאותי בעבר וכן תוצאות של בדיקה עדכנית.
מועמדים שהגישו בקשה פעמיים ונענו בשלילה אינם רשאים להגיש פעם נוספת.
הרשעה בביצוע עבירה פלילית או האשמה תלויה ועומדת בביצוע עבירה פלילית עלולות לגרום לפסילת המועמדות.

אמות מידה להערכת מועמדים



מצוינות אקדמית היא אמת המידה הראשית להערכת מועמדים.
תינתן עדיפות למועמדים העוסקים בנושאי מחקר בינתחומיים חלוציים.
תינתן עדיפות להצעות העשויות להועיל למחקר בישראל ובארה”ב.
שליטה בשפה האנגלית היא אמת מידה חשובה.
תכונות מנהיגות הן אמת מידה חשובה.
תינתן עדיפות למועמדים שלא השתתפו בשנים האחרונות בתכנית אקדמית בארה”ב או בארץ אחרת דוברת אנגלית.
תינתן עדיפות למועמדים שהשלימו את לימודי הדוקטורט במהלך השנתיים שקדמו להגשת המועמדות.
תינתן עדיפות למועמדים שטרם קיבלו מענק פולברייט.
מיומנויות שעשויות לסייע בקידום ההבנה התרבותית ההדדית בין ארה”ב לישראל הן אמת מידה חשובה נוספת.

תנאי המלגה

המימון הוא לשנה אחת בלבד. מימון יתר תקופת השהייה בארה”ב הוא באחריות מקבלי המענקים.
על עמיתי התכנית להתחיל במחקריהם בארה”ב לא יאוחר מ-15 במאי 2019. אין אפשרות לדחות את קבלת המענק לשנה האקדמית הבאה.
מועמדים מתבקשים להציג אישור מינוי מהמוסד המארח כ-PD fellows בלבד ולא כמרצים או חברי סגל.
במהלך תקופת הפוסט-דוקטורט, המלגאי לא ילמד יותר מקורס אחד בסמסטר.
על המלגאים לדאוג לסידורי הנסיעה באופן עצמאי בהתאם ל-Fly America Act.
על המלגאים לנסוע לארה”ב כשהם מחזיקים באשרת כניסה J-1 לאורח במסגרת חילופין (J-1 Exchange Visitor), בחסות תכנית פולברייט.
עם סיום תקופת המימון של תכנית פולברייט על מקבלי המלגות לדאוג להעברת החסות לאשרה למוסד האמריקני המארח.
התקנות הנוכחיות בנוגע לאשרות כניסה מגבילות ל-60 חודשים את שהייתם בארה”ב של בעלי ויזות J-1. עם סיום שהותם בארה”ב במעמד של אורח במסגרת חילופין, על מקבלי אשרת J-1 לחזור לארצות מוצאם ולשהות בהן במשך 24 חודשים בטרם יהיו רשאים להגר לארה”ב, לחזור אליה כתושבי קבע או להיכנס לארה”ב כבעלי היתר עבודה.
מחזיקי אשרת J-1/פרופסור/חוקר, שסיימו את תכניות הביקור שלהם ועזבו את ארה”ב, אינם רשאים לחזור אליה עם אותה אשרה במשך 24 חודשים. המגבלות הנ”ל אינן חלות מי שמבקש לחזור לארצות הברית עם אשרה מסוג אחר (אקדמאי לביקור קצר, מומחה, אורח בינלאומי) או על בעל אשרת סטודנט או תייר.
בני משפחה המתלווים למלגאי פולברייט ייכנסו לארה”ב כמחזיקי אשרת J-2. בני זוג עם תעודת נישואין בלבד יוכלו להגיש בקשה לויזת J-2. רבים מהתנאים החלים על מקבל המענק המחזיק באשרת J-1 חלים גם על מחזיקי אשרת J-2, כגון החובה לשהות בת שנתיים בארץ המוצא.
עמיתי התכנית ובני משפחותיהם, שנכנסו לארה”ב כבעלי אשרת J-1, אינם רשאים לעבור למעמד של בעלי אשרת J-2 כשהם ממשיכים לשהות בארה”ב, אלא אם כן קיבלו פטור מן החובה הנזכרת לעיל לשהות בישראל במשך שנתיים.

תהליך הבחירה



מועמדים מובילים יוזמנו לריאיון אישי שיתקיים במשרדי הקרן בתל אביב. על המועמדים להיות פנויים במועד שייקבע על ידי הקרן. הקרן שומרת לעצמה את הזכות הבלעדית לקבוע, במסגרת תקנות התכנית, את הקריטריונים להערכת המועמדים. הקרן אינה מחויבת לספק הסבר לתהליך קבלת ההחלטות באשר להענקת המלגות ובאשר לדחייה של מועמדים.

מענקי פולברייט לחוקרים בתר-דוקטוריים לוח זמנים ל-2019/2018
מועד ההגשה המוקדם ביותר 1 באוגוסט 2017
מועד אחרון להגשה 1 בדצמבר 2017
הערכת המועמדים ע"י רפרנטיים אקדמיים דצמבר- ינואר 2018
ריאיון המועמדים הסופיים פברואר 2018
הודעה למועמדים על תוצאות הבחירה פברואר 2018

אישור בחירת מקבלי המענקים ע"י מועצת מלגות פולברייט

(Fulbright Foreign Scholarship Board)
מרץ- אפריל 2018
מועד תחילת התכנית יולי 2018



טופס מועמדות

להוראות מילוי הטופס, לחץ כאן.

להגשת מועמדות, לחץ כאן.

לבירורים:

סנדי מטר:

דוא"ל Smattar@fulbright.org.il טלפון 03-517-2131 שלוחה 204.

מלגות פולברייט לישראלים
מידע וייעוץ
ספרים לרכישה במרכז EducationUSA

שאלות נפוצות
האם מותר לבן/בת זוגי לעבוד או ללמוד בתקופת המלגה שלי?
האם אני יכול להפעיל את המלגה שלי עוד לפני 1 ביוני בשנה שבה המלגה מוענקת לי?
האם הקרן תסביר לי למה לא הוענקה לי מלגה?
טרם התקבלתי על ידי ואוניברסיטה אמריקאית, וכנראה לא אקבל תשובות לבקשות שלי להתקבל לפני מרס. האם מותר לי להגיש מועמדות?
איזה ציונים דרושים כדי לענות בדרישות של תכנית פולברייט?
האם מלגות פולברייט מיועדות למעוניינים לקחת חלק בסמינרים ובכנסים המתקיימים בארה"ב ובמדינות אחרות?

מענקי פולברייט אינם משמשים למטרות אלו.
איך מגישים מועמדות למלגה?
ניתן למצוא את ההנחיות הדרושות בהודעות לגבי כל מלגה ומלגה. בכל הודעה נמצא גם קישור לטופס הבקשה. רק בקשות המוגשות On Line יתקבלו.

לבירורים:

סנדי מטר, מנהלת התכנית

טל': 03-517-2131 שלוחה 204

אימייל: SMattar@fulbright.org.il

הדפסה